Derfor maler jeg farverige kvinder

Derfor maler jeg farverige kvinder

Jeg hedder Therese Vilrik og jeg er 30 år og autodidakt kunstner. Jeg portrætterer kvinder fra hele verdenen akkurat ligeså smukke, farverige og livsbekræftende, som kvinder er.

Jeg bliver ofte spurgt om jeg har rejst meget siden jeg maler ikke etniske danskere og svaret er NEJ. 

Men jeg tror netop, at jeg bliver draget af dét, der er forskellig fra mig selv, fordi jeg ikke har oplevet det, eller ser det i min dagligdag. 

Jeg bliver draget mod farverige kvinder, kvinder der er forskellige fra mig selv. Kvinder med kulør. Kvinder med store kindben, fyldige løber, et vildt hår, gemt bag en farverig turban. Kvinder med kant. Kvinder med historie. Kvinder med passion, sårbarhed, styrke, vilje, mod, viden. Kvinder i alle aldre, i alle farver, i alle størrelser. 

Jeg tror, at jeg maler kvinder, fordi jeg kan identificere mig med dem. Jeg kan spejle mig, eller lade mig inspirere af dem. Det føles intuitivt at male de bløde former, tildele dem den energi eller farve, der er et øjebliksbillede af min situative sindstilstand. De er en reflektion af hvad jeg føler, ønsker eller drømmer mig hen til at blive mere af. 

Kvindekønnet og kroppen er fantastisk. Alle de faser vores krop skal igennem gør, at jeg ikke kan andet, end have stor respekt og beundring på vegne af mit køn

Tilbage til blog